Grensoverschrijdend groepsarrangement in ‘s-Heerenberg – Bezoek het Kasteel en de Elterberg

Bij dit Grensoverschrijdend groepsarrangement is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie bij het Kasteel Cafe
  • Grensoverschrijdende bustocht van 1.5 uur
  • Heerlijk lunchplateau inclusief 1 non-alcoholisch drankje
  • Bezoek aan de schatkamer van het Kasteel
  • Wandeling in de kasteeltuinen en het parkbos met een tuingids
  • Kopje koffie of thee ter afsluiting van de leuke dag
  • Busvervoer vanaf een afgesproken op- en uitstapplek

Prijs: vanaf € 47,00 p.p. bij een minimale deelname van 25 personen

  • Te reserveren tussen de openingstijden van het kasteel
  • Tegen een meerprijs van € 11,50 p.p kunt u gebruik maken van een luxe lunchbuffet.
  • Prijs van het busvervoer is afhankelijk van de groepsgrootte en de plek waar u vandaan reist.

De prijs van dit Grensoverschrijdend groepsarrangement is geldig tot en met 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

1 Dag

Ontdek de historische Kasteelstad s-Heerenberg

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel, omgeven door een slotgracht en vestingwal. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

Programmavoorbeeld

10:30 uur: Ontvangst met koffie in het Kasteel Cafe op de voorburcht van het kasteel.

11:00 uur: Een grensoverschrijdende bustocht van 1.5 uur: Via het prachtige natuurschoon van het Montferland, gaat u met uw bus de Duitse grens over waar een bezoek wordt gebracht aan de Eltenberg. Op de Eltenberg ziet u aantal interessante bezienswaardigheden die herinneren aan de vroegere rumoerige tijden op de heuvel. Een deskundige gids zal u op alle locaties van de nodige tekst en uitleg voorzien. 

13:00 uur: Lunchen in het Koetshuis van het kasteel. Hier kunt u genieten van een heerlijk lunchplateau inclusief 1 non-alcoholisch drankje

14:00 uur: Na de Lunch neemt u een kijkje in de schatkamer van de Middeleeuwen van het kasteel, met o.a. zijn vroege Italiaanse schilderkunst en Middeleeuwse handschriften. Het kasteel is het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland. 

15:00 uur: Na het bezoek aan de schat kamer maakt u een mooi wandeling in de kasteeltuinen en het parkbos met een tuingids.  

16:00 uur: Ter afsluiting een kopje koffie of thee in het koetshuis of bij mooi weer op het terras.

16:30 uur Einde van dit grensoverschrijdend groepsarrangement 

Eltenberg

Eltenberg: de berg is maar liefst 82,4 meter hoog. Op de berg ligt de dorpskern Hoch-Elten. De berg kunt u herkennen aan de torenspits van de Sint-Vituskerk. Tevens kunt een duizend jaar oude waterpunt bewonderen. Bovendien staat er een zendmast op de berg en bevindt zich de sportaccommodatie.

Wij regelen voor u het vervoer met een luxe tourincar!

Om dit uitje compleet te maken voor uw groep zorgen wij ook voor het vervoer van en naar de locatie in 's Heerenberg. Wij komen u ophalen op een vooraf afgesproken plaats. Hier kan uw groep in de bus stappen om zonder zorgen naar de locatie voor het dagje uit te worden gebracht. Aan het einde van de dag staat de bus natuurlijk weer voor u klaar om u terug naar huis te brengen!